Verhuizen in Stadskanaal of in de omgeving van Groningen?

Verhuizen met kinderen

Wanneer u met uw gezin verhuist, kan dit een behoorlijke impact hebben op uw kinderen. Ze laten hun oude, vertrouwde omgeving, school en vriendjes achter en zullen moeten wennen aan een nieuwe taal, een nieuwe school en een nieuw huis. Ook moeten ze opnieuw een vriendenkring opbouwen.

Om uw kinderen goed voor te bereiden op de verhuizing, kunt u ruim van te voren al beginnen met het bekijken van foto’s, verhalen en boeken over hun nieuwe woonomgeving. Ook een aftelkalender kan helpen om de aanstaande verhuizing ‘echt’ te maken.

Voor de verhuisdag zelf kunt u ze verrassen met een klein kadootje en eventueel een spelletje voor in de auto.

Euro Verhuizingen betrekt kinderen zo actief mogelijk bij de verhuizing. Als uw kinderen dit al kunnen, mogen zij zelf hun spulletjes verzamelen in een speciaal voor hen bestemd verhuisdoosje. Ook mogen ze meebeslissen over de plek van hun slaapkamermeubels in hun nieuwe kamer. Op deze manier zijn uw kinderen maximaal betrokken bij de verhuizing en zal het minder spannend worden.

10 tips om van uw verhuizing kinderspel te maken:

  1. Vertel uw kinderen zo vroeg mogelijk over de verhuizing, zodat ze tijd hebben om te wennen aan het idee.
  2. Begin tijdig met het zoeken naar scholen, sportclubs en opvangmogelijkheden. Wanneer u verhuist naar het buitenland is het verstandig de hulp in te roepen van een relocatiebureau.
  3. Praat regelmatig met uw kinderen over de verhuizing en betrek ze hier zoveel mogelijk bij. Neem de bedenkingen en eventuele angsten van uw kinderen serieus!
  4. Zorg ervoor dat uw kinderen zo weinig mogelijk geconfronteerd worden met de nadelen van de verhuizen, uw stress. Probeer zo positief mogelijk over de verhuizing te praten.
  5. Neem samen met uw kinderen afscheid van de oude woonomgeving, school en sportclub. Maak bijvoorbeeld samen een plakboek met foto’s en verhalen.
  6. Als er voldoende tijd is voorafgaand aan de verhuizing, kunt u met uw kinderen op vakantie gaan naar het land van bestemming. Dat is een plezierige manier om alvast kennis te maken met de nieuwe woonomgeving.
  7. Plan speciaal voor de kinderen een afscheidsfeestje, waarbij zij alle vrienden en vriendinnen kunnen uitnodigen. In een leuk, zelfgemaakt, gastenboekje kunnen zij dan hun contactgegevens opschrijven. Denk daarbij niet alleen aan postadres, maar ook telefoonnummer, msn, hyves etc.
  8. Zorg tijdig voor goede opvang van uw kinderen op de verhuisdag zelf. Dit is zowel voor u als voor de kinderen rustiger en prettiger.
  9. Maak voor uw kinderen een eigen verhuisdoosje, waar zij hun lievelingsspulletjes zelf in kunnen pakken. Overleg met onze verhuizers dat deze doosjes te zien zijn, zodra de verhuizer de vrachtwagen opent op de plek van bestemming!
  10. Zorg bij aankomst zo snel mogelijk voor een rustige plek voor uw kinderen, waar zij zich terug kunnen trekken, spelen of hun verhuisdoosje uit kunnen pakken. Zo heeft u daarna rustig en ongestoord de tijd om alle overige spullen uit te pakken.

 

 

Euro Verhuizingen voorziet u graag van een passende, gratis en geheel vrijblijvende offerte voor uw verhuizing.