Verhuizen in Stadskanaal of in de omgeving van Groningen?

Verhuizen met huisdieren

Het meenemen van je huisdieren naar een land binnen Europa (behalve Engeland) is relatief eenvoudig. Wel adviseren wij om de dieren, indien mogelijk, zelf mee te nemen. Gespecialiseerd dierenvervoer is relatief duur en bovendien erg onpersoonlijk, wat veel stress voor het dier kan betekenen. Het is in ieder geval aan te bevelen uw dier – in overleg met uw dierenarts – een licht kalmerend middel toe te dienen, zodat het dier rustiger en comfortabeler reist. Zorg bovendien voor voldoende schaduw, frisse lucht en water onderweg.

Informeer voordat u verhuist zo mogelijk naar de afstand van uw woonplaats naar een dierenarts.

Ieder dier dat u meeneemt, moet in het bezit zijn van een EU-dierenpaspoort. Dat is bij iedere dierenarts in Nederland verkrijgbaar. In dit paspoort staan de gegevens van het dier (ras, leeftijd, kenmerken) en van de eigenaar. Ook worden alle inentingen hierin genoteerd.

Om een paspoort voor uw dier te krijgen, moet het wel gechipt en volledig ingeënt zijn.

Zijn uw dieren jonger dan 3 maanden, vraag dan altijd bij uw dierenarts na of ze ingeënt mogen worden. Mag dit nog niet, dan is het verstandig informatie in te winnen bij het land van bestemming.

In sommige landen is het voor honden verplicht om een muilkorf én riem te dragen. Houdt u daar rekening mee.

Vogels moeten in het bezit zijn van een vaste voetring waarop zijn registratienummer en geboortejaar duidelijk leesbaar op moeten staan. Ook moet de vogel een recente gezondheidsverklaring van een erkend dierenarts hebben. In sommige landen moet u een aankoopbewijs kunnen overleggen.

Als eigenaar van een vogel moet u in het land van bestemming kunnen bewijzen dat u niet van plan bent het dier te verkopen. Hiervoor kunt u zogenaamde CITES papieren aanvragen. Kijk op de website van CITES welke regelgeving van toepassing is op uw vogel.

 

 

Euro Verhuizingen voorziet u graag van een passende, gratis en geheel vrijblijvende offerte voor uw verhuizing.